Julen er i sandhed en tid, hvor det er vigtigt, at vi kan slappe af og tage et afbræk fra det daglige stressede liv, hvor det kan være svært bare at være sammen med dem, der betyder noget. Det giver julen heldigvis plads til, så sørg for at gøre denne jul ekstra erindringsværdig.

 

Sæt stemningen med pynt og flot juletøj

 

Noget af det, der er med til at gøre julen så hyggelig, er når vi begynder at pynte op og sørge for, at stemningen virkelig bliver sat i hjemmet. De fleste familier har hyggelig julepynt, der går i arv fra generationer til generationer, så I kan pynte op på jeres helt egen og hyggelige måde.

 

Det vigtigste er naturligvis, at I finder et flot juletræ, som I kan pynte sammen. Det er en af julens hyggeligste traditioner at være med til at pynte juletræet som familie, og uanset hvor gammel, du bliver, er det altid sjovt at være med til.

 

For at sætte lidt ekstra kant på juletiden, er det sjovt også selv at klæde sig i tøj, der passer til traditionen. Her kan du blandt andet købe såkaldt ugly Christmas sweaters til dig og din familie, så I kan have en grim juletrøje at tage på til juleaften.

 

Dette er en sjov og anderledes tradition, som du kan være med til at starte i din familie, og som ikke kun sætter fokus på højtiden, men som også giver dig en mulighed for at få alle i familien til at grine. Du kan købe disse grimme sweatere til dig og hele familien og give dem som gaver om morgenen på juleaftensdag.

 

Sørg for at boligen kan holde en behagelig temperatur

 

Hvis det er dig, der skal lægge hus til juleaften for familien, er der nogle forskellige ting, der er vigtige at have styr på ingen. For det første er det en rigtig god idé at sørge for, at du har nok service til hele familien, og at alle kan sidde godt og behageligt omkring bordet.

 

Dernæst er det vigtigt at have styr på temperaturen. Det forholder sig sådan, at mange ældre huse i dag er dårligt isolerede. Det betyder blandt andet for dit hus, at der vil være koldt træk fra ydervæggene, ligesom du kan opleve at bruge for mange penge, når varmeregningen kommer.

 

Det er derfor en god idé at få en energivejledning til isolering af bolig, så du kan få vurderet, hvordan det står til hos dig. Når du får bedre isolering derhjemme, vil det skabe et langt mere behageligt indeklima, ligesom du selv og sikkert også de ældre medlemmer af familien vil sætte pris på at undgå koldt træk.