Forandring fryder i hjemmet, og en makeover at dit hjem kan gøre underværker for trivslen og tilfredsheden ved opholde sig i hjemmet. En let og billig måde at give et hjem en makeover på, er at male væggene. I dag er det meget almindeligt kun at have hvide vægge i hjemmet, men der er rige muligheder for at give væggene masser af karakter, hvis man har mod på at male dem i andre farver. Her er to gode råd til, hvordan du kan forandre dit hjem ved at male om.

Mal en enkelt væg

Hvis du gerne vil eksperimentere med en frisk farve, kan det være en rigtigt god idé at male en enkelt væg i et rum i denne farve. Dette gør, at farven ikke bliver for overvældende eller intens, og det giver plads til at man kan arbejde med nogle ret stærke farver, uden at det mætter rummet med for meget stimuli. læs mere her, hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du kan forandre et rum ved at vælge en enkelt væg, der skal have en ny farve med billig maling. Med billig maling kan du komme virkelig langt.

Tænk rummet som en helhed

Hvis du gerne vil male dine vægge i en bestemt farve, er det vigtigt at du medtænker alle de andre elementer i rummet i din beslutning. Som tommelfingerregel spiller farver godt sammen, hvis de ligger tæt op ad hinden, eller de komplementerer hinanden. Farver der komplementerer hinanden, er ofte farver, der lægger modsat overfor hinanden i farvehjulet. Det kan for eksempel være rød og grøn eller gul og lilla.

Rumlig æstetik handler i høj grad om helheder. Det vil sige, at det er vigtigt at elementerne i et rum spiller godt sammen, for at det bliver en æstetisk oplevelse at opholde sig i rummet.