Ser du snart frem til din næste skiferie med alt, hvad der følger med af sjov, spas og selvfølgelig skisport? Mange danskere har stået på ski, siden de var helt små. Skiferien er med tiden blevet en obligatorisk ferie, som finder sted mere eller mindre hvert år. Med tiden ændrer den måde, hvorpå man tager på skiferie sig dog. Dette gælder især, når man træder ind i sine ungdoms- og første voksenår.

Når man er fyldt 18 år, har man nemlig mulighed for at gå på afterski. Dette er der mange, som finder stor glæde i. Afterski er kort sagt noget, man gør om aftenen, efter man hele dagen har været ude at stå på ski. Når man går på afterski, har man mulighed for at komme ud og feste lidt og få sig en kold øl efter dagens strabadser.

De sjoveste festspil

Når man går på afterski, er det ofte populært med festspil. Det er en god idé at have kendskab til nogle af disse spilleregler, inden du tager på skiferie. Så er det nemlig lidt nemmere for dig at følge med, da mange af de andre sikkert kender reglerne.

Der er ikke noget, som kan være kedeligere, end når man skal bruge en masse tid på at forklare reglerne til et spil. Derfor er dette passende noget, som du kan øve hjemmefra. Dog kræver dette selvfølgelig, at du ved, hvilke festspil der typisk bliver spillet, når du går på afterski.

Her kan vi heldigvis hjælpe dig. Faktisk er mange af de spil, man spiller på afterski, de samme, som man spiller på almindelige danske barer. Dette er bl.a. spil som meyer og beer pong. Et populært spil er også spillet “vandfald”, som vi her gennemgår reglerne til.

Vandfald regler – hvordan er det lige, det fungerer?

Du bør forsøge at forstå vandfald regler til bunds, da dette er rarest, når du sidder på afterski, og I skal i gang med at spille. Her får du blot en kort gennemgang af de vigtigste regler i spiller.

Vandfald er et forholdsvis simpelt spil. Det eneste man skal bruge for at kunne spille, er et sæt kort med jokere, en tom flaske uden låg og så alkohol til at drikke under spillet. I starter spillet ved at lægge den tomme flaske midt imellem jer på bordet, hvis I sidder rundt om et bord. Ellers kan spillet også sagtens spilles på gulvet, og I placerer da bare flasken på gulvet.

Herefter placeres spillekortene i en cirkel rundt om flasken, så man ikke kan se, hvilke kort der er tale om. Spillerne skiftes til at trække et kort. Kortene har forskellige betydninger og konsekvenser, som det er vigtigt, at du lærer at kende.

De sidste vandfald-regler

Som sagt er det godt at kende de sidste vandfald regler. Dem kan du fx læse om på nettet. Her vil du hurtigt kunne finde frem til kortenes betydninger, og så er der helt styr på det.

Vandfald-reglerne er forholdsvis nemme at lære at kende, og det bliver stensikkert sjovt!