At tage på skiferie er en dyr fornøjelse. For udover prisen på turen, skileje, forplejning osv, så kommer der også end større investering i forbindelse med køb af udstyr. Hvis du står over for at skulle på din første skirejse, er der her nogle gode råd til hvordan din ferie bliver en succes, uden at den behøver ruinere dig helt.

Lån dig frem

Hvis du skal på skiferie, er der en ret stor sandsynlighed for, at der er andre i din omgangskreds der har været det. Det betyder også, at der sandsynlighed er mange af dine venner, der har udstyr liggende. Medmindre de skal afsted i samme uge, og selv skal bruge det, så lån dig så vidt frem. Især ting som skibukser som disse, kan være en god ide at låne. For mens du godt kan bruge eksempelvis skiundertøj og skibakker til meget andet, så er det meget sjældent, at skibukser er nødvendige i Danmark. Du kan altid købe den slags udstyr, hvis du, når du har været afsted, er blevet bidt af det, og ved du skal afsted i fremtiden også.

Lej dig frem

Det siger nok sig selv, at du på din første tur ikke skal fare ud og investere mange tusinde kroner i skistøvler, ski, hjelme osv. Dette kan lejes billigt på skisportsstederne, hvis du ikke kender nogen, du kan låne det af. Det er dog vigtigt at du få meget kyndig vejledning i hvordan man spænder skiene og vælger den helt rigtige størrelse støvler. Ellers kan det blive en meget øm fornøjelse.

Lad være med at tro du kan mere end du kan

At stå på ski er langt fra så svært, som man kunne tro. Det betyder også, at mange efter ganske få dage bliver ganske habil til at stå på ski. Det kan få nogen til at få lidt for meget tro på egne evner. En ting er dog helt sikkert, og det er. Du skal ikke tage den sorte bakke, hvis du tror du kan klare den – du skal tage den hvis du VED du kan. Der er hvert år mange tusinde danskere der vender hjem med skader, og mange af disse kunne nemt at have være undgået med den rette mængde omtanke og logisk sans.

Hvis du er i tvivl – så kom afsted

Der kan være mange, der er i tvivl om, hvorvidt skiferie overhovedet er en ferieform for dem. Her kan det kun siges på en måde, kom afsted. Der er kun en måde at finde ud af det på. Og tænk så tilbage på, hvor mange du har hørt sige “nej, det var virkelig kedeligt at stå på ski”.